Wat is klankschaalmassage?

Klankschaalmassage is een vorm van ontspanningsmassage waarbij klankschalen worden gebruikt om een diepe ontspanning te induceren. Een klankschaalmassage heeft een helende werking en je krijgt weer energie! 

Wat doet klankschaalmassage?

Klankschaalmassage kan helpen bij het verminderen van spierspanning, het verlichten van pijn en het stimuleren van de doorbloeding. Het kan ook helpen bij het verlichten van slapeloosheid, angst en depressie. Daarnaast wordt klankschaalmassage vaak gebruikt als een vorm van meditatie, waarbij trillingen en geluiden helpen bij het focussen van de geest en het loslaten van gedachten. 

Wanneer dieper gelegen emoties niet goed zijn verwerkt, kan dit de doorstroom in je lichaam blokkeren en dus ook je energiestroom beperken. In dit geval kunnen meerdere massages gewenst zijn om daar aan te werken. Door de blokkades los te maken gaat de energie weer stromen en komt er meer balans. Je gaat dan uit je hoofd en in je lijf en buik. Door in je lijf en buik te "zakken" kom je meer bij je gevoel en je eigen IK. Je kunt dan jezelf de vraag stellen: Hoe gaat het nu echt met mij?  

Hoe ziet een behandeling eruit? 

Er zal een intake plaatsvinden, zodat ik de behandeling specifiek kan toepassen op jouw vraag. 

Je ontvangt de behandeling liggend op de behandeltafel (zittend kan ook!) met kleding aan, de schoenen uit. Wanneer je een plaid of een laken over je heen wilt is dit mogelijk. 

Met een klopper wordt een klankschaal zacht en rustig aangeslagen, deze wordt op of naast het lichaam geplaatst. Dit geeft klank en trilling(resonantie) die hoorbaar en voelbaar is (in)direct op het lichaam. De trilling en geluidsgolven worden overgedragen op het lichaam. Tijdens het klankschaalmassage wordt het lichaam blootgesteld aan de trillingen en resonantie van de klankschalen. Deze trillingen hebben een kalmerend effect op het zenuwstelsel en helpen bij het loslaten van spanning en stress. De geluidsgolven creëren ook een diepe ontspanning en brengen de geest tot rust. 

Het is een zachte en ontspannende vorm van massage die helpt bij het herstellen van balans en harmonie in het lichaam en de geest. 

Tijdens een klankschaalmassage werk ik evt. met stemvorken. Met de combinatie van klankschaal en stemvork kan een dieper en intenser gelegen klacht worden bereikt.